Samen met je kind genieten bij Aquajoy!

Nieuw in zwembad de Kulk te Vlaardingen baby en peuter zwemmen door zwemschool Aquajoy. Kom gezellig met je baby of peuter zwemmen en geniet van het intense contact tussen jou en je kind. Water is voor een baby een vertrouwde omgeving, ze vinden het heerlijk om vrij door het water te kunnen zweven. Voor peuters is water een grote speeltuin. Leuk samen met andere kinderen de eerste zwemoefeningetjes uitvoeren. Zo leren ze al snel zichzelf beter te redden in onvoorziene situaties. Zwemles voor jonge kinderen is super leuk en draagt gelijktijdig bij aan de lichamelijke, emotionele en cognitieve ontwikkeling. Na de les gezellig met z’n allen een kop koffie drinken in het sfeervolle restaurant, dat alles maakt baby-/peuterzwemmen bij zwemschool Aquajoy tot een super leuke, gezonde en sociale activiteit.

 

Inschrijven

Opbouw van de les

Om vertrouwd te raken met het water en de omgeving moet een kind zich eerst op zijn gemak voelen. Er worden dan ook veel liedjes gezongen en met elkaar waterspelletjes gedaan. Dit is voor zowel de baby’s als de peuters een leuke manier om de lessen te starten en zorgt voor een intens contact tussen ouder en kind. Vanaf het moment dat de kinderen gewend zijn worden er spelenderwijs in groepjes oefeningen gedaan. Doordat kinderen met elkaar dingen oefenen leren ze o.a. om te delen.

In de beginfase wordt veel met de kinderen onderwater gedaan. Door de natuurlijke reflexen die baby’s kort na de geboorte nog hebben kunnen zij zich heel goed onderwater bewegen. De bewegingsvrijheid die zij ervaren stimuleert sterk de motoriek en de spierontwikkeling. Een studie toont aan dat baby's en peuters die zwemles volgen zich beter emotioneel ontwikkelingen en voorlopen in de algemene ontwikkeling. Hier dragen de vele oefeningen in ons lesprogramma aan bij, waar o.a. de grijpreflex ook wordt gestimuleerd. In de fase die hierop volgt wordt de basis gelegd voor het zichzelf kunnen redden uit onvoorziene situaties. De elementen die wij tijdens de lessen spelenderwijs oefenen zijn: lopen in het water, laten vallen en weer opstaan (kinderen kunnen verdrinken in water van 10 cm diep, omdat ze niet weten hoe ze kunnen opstaan), in het water springen en eruit klimmen, drijven op je buik en rug en draaien van borst naar rug en terug. Al deze oefeningen doen we in de laatste fase ook een paar keer met kleding aan.

Vervolgens leren de kinderen de eerste beginselen van het zwemmen. Doordat de instructeurs in het water staan kunnen zij het duidelijk voordoen, de ouders ondersteunen en de kinderen goed begeleiden, waardoor ze het sneller aanleren. Tijdens de eerste lessen gaat de aandacht uit naar de slag die kinderen van nature hebben, de borstcrawl. Hierdoor zijn ze al vroeg in staat om bijvoorbeeld naar de kant te zwemmen als ze te water zijn geraakt. Vervolgens worden de beginselen van de rugcrawl/spetterbenen aangeleerd en kunnen we de eerste Teddybeer-diploma's gaan uitdelen. De kinderen stromen vanaf hier automatisch door naar het AquaJoy ABC diplomazwemmen zonder dat ze op de wachtlijst komen te staan. Naast het plezier en het zichzelf kunnen redden biedt het baby - peuterzwemmen voor zwemtalentjes de mogelijkheid om op zeer jonge leeftijd hun diploma te halen.

Babyzwemmen goed voor de ontwikkeling!

"Zwemmen is heel gezond. Uiteraard wisten wij dit al heel lang, maar nu blijkt uit het rapport ‘Physical Activity in Early Childhood’ dat recent verscheen in Engeland dat vooral het regelmatig zwemmen op jonge leeftijd heel veel voordelen heeft. Niet alleen voor de veiligheid van het kind, en natuurlijk de gezondheid gezien de huidige ontwikkelingen rondom overgewicht, maar ook voor de lichamelijke, emotionele en cognitieve ontwikkelingen van het kind. En dan hebben we het niet alleen over het zwemmen met het kind, maar ook al over het zwemmen tijdens de zwangerschap. Waarna het vervolgens natuurljk goed is om gelijk verder te gaan met babyzwemmen. Kortom: met zwemmen kun je dus niet vroeg genoeg beginnen." Aldus een artikel van de ZwemBadBranch.

 • Enkele conclusies uit het rapport:

  Voordelen algemene ontwikkeling

  - 11 maanden vooruit in de ontwikkeling van mondelinge expressie
  - 6 maanden vooruit in wiskundige redenering
  - 20 maanden vooruit in de ontwikkeling van het richtinggevoel

  Fysieke voordelen

  - Sterkere hart en longfuncties
  - Betere balans
  - Meer kracht en een betere coördinatie
  - Eerder leren lopen
  - Beter eet- en slaappatroon

  Voordelen emotionele ontwikkeling

  - Betere binding
  - Meer vertrouwen
  - Beter ontwikkelen van positieve emoties
  - Het biedt meer structuur

Snelle doorstroming naar het ABC diplomazwemmen

Een voordeel van het volgen van Baby-Peuterzwemmen is dat kinderen vanaf 4 jaar direct doorstromen naar het ABC diplomazwemmen. Hiervoor hoeven ze niet op een wachtlijst te staan of inschrijfgeld te betalen (voorwaarde dat je min. 6 maanden Baby-Peuterzwemmen hebt gevolgd).  Een groot pluspunt daarnaast is dat de kinderen volledig watervrij zijn. Dit is voor een grote groep kinderen namelijk het grootste struikelblok op weg naar een diploma. De angst die zij in hun eerste 4 levensjaren kunnen ontwikkelen kan de gehele zwemlesperiode in de weg zitten.

Daarnaast is ook een positief aspect dat er al een begin is gemaakt met het aanleren van zwemslagen waardoor ze vaak direct in badje 2 kunnen starten.

Informatie

 • Adres

  Zwembad De Kulk
  Westlandseweg 200
  3131 HX Vlaardingen

  Route
 • Lestijden

  Woensdag
  08:30 uur
  09:00 uur
  en
  09:30 uur

 • Tarief

  Het tarief is € 11,50 per 1/2 uur en is gebaseerd op een abonnement voor een periode van 1 maand (altijd plek en 20% korting).

  Uiteraard kan je ook losse lessen boeken in de online reserverings App.

 • Losse les(sen) reserveren

  Klik hieronder om direct één of meerder lessen te reserveren. Als je voor het eerst een les reserveert schrijf je dan eerst in door op de bovenstaande knop te drukken.

  Online reserveren

Contact ons

Voor vragen over het Baby-Peuterzwemprogramma kunt u ons bereiken via 079-8893020 of middels een mail naar Info@zwemschoolaquajoy.nl

About Our Company

Zwemschool AquaJoy geeft op diverse plaatsen in de regio Rotterdam zwemles. Naast de zwemlessen voor het ABC diploma geven wij ook zwemvaardigheidslessen en zeemeerminnen zwemtrainingen.